hoe het begon…

Stewardess KLM

Hai welkom op mijn blog,

Mijn naam is Marjan, leeftijd niet belangrijk. :) Moeder van twee pubers (eigenlijk 3 haha) en 23 jaar stewardess geweest bij een grote luchtvaartmaatschappij de KLM.

Recentelijk ben ik gestopt met vliegen. Wat grappig, wij stewardessen zeggen altijd vliegen en niet werken. Dat zegt al genoeg over ‘the way of life’.

stewardess KLM

Uit en thuis

Deze foto is gemaakt voor het uit en thuis boek van Nathalie Dekkers fotografie. Een mooie herinnering van mijn vlieg carrière. De foto geeft goed weer waar mijn passies liggen.

Al een hele tijd wilde ik iets delen en doen naast het vliegen. Want reizen is mijn hobby, dat staat vast. Hoe kun je beter de wereld leren kennen door erop uit te gaan. Maar toch kriebelde het altijd. Ik heb al van alles opgezet in het verleden en heb zelfs een webshop gehad, sieraden gemaakt. Maar een volhouder was ik blijkbaar niet.

Waar ik wel volledig in kon wegdromen is interieur. Al sinds dag en douw. Ik heb een secretaresse opleiding gedaan met aanvullend SEPR. Toch iets met de reisbranche, maar eigenlijk wilde ik etaleuse  worden.

Samen met mijn moeder ben ik tijdens de HAVO naar een open dag van Nimeto gegaan in Utrecht. Ik vond het super interessant maar het idee dat ik voor aanname een project moest maken greep me naar de keel. Zo onzeker werd ik ervan en heb het dus niet gedaan.

Soms heb ik spijt, maar aan de andere kant heb ik doordat ik eerst wat ervaring heb opgedaan als secretaresse toch veel geleerd en ben ik er achter komen dat dat dus iets was wat ik absoluut niet wilde. Met 10 vingers typen kan ik nog steeds dus hoe handig om blogs te schrijven!

Rond mijn 25e heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan solliciteren voor stewardess bij de KLM. En aangenomen. Oh wow, bij de blauwe zwaan. Ik kon het niet bevatten maar wat was ik blij. De 6 wekelijkse cursus vond ik enorm spannend en verder dan Europa had ik nog nooit gevlogen. Maar WAT een uitdaging.

Het leven van een stewardess bij de KLM

Het eerste jaar heb ik me suf gevlogen van Oost naar West, van Noord naar Zuid. Ik wilde zo snel mogelijk alle continenten aantikken. En dat is gelukt. Echter de nachten doortrekken was voor mijn gestel niet heel bevorderlijk. Na 4 vier jaar ben ik part time gaan vliegen en heb ik een paar jaar….. ja daar komt het hoor, als oproepkracht bij Lifestyle Wonen gewerkt in Leiden. Het zat er gewoon al in, mijn hobby en het is nooit weggegaan. Ik hou van gave dingen voor in huis.

Mijn twee hobby’s heb ik dus goed kunnen combineren en heb zoveel geleerd qua mensenkennis maar ook qua styling. Toen ik eenmaal kids kreeg ben ik gestopt met de bijbaan, dat werd iets teveel.

stewardess KLM

Het geluk is dat mijn hubby in de bouw zit. Wij hebben drie jaar geleden een eigen huis kunnen bouwen waar ik heel mijn ziel en zaligheid in kwijt kan. Ik ben me toen ook meer gaan verdiepen in Instagram. Ben foto’s en filmpjes gaan posten van de bouw en de ontwikkeling van het huis. Sindsdien bouwde ik een behoorlijk aantal volgers op en heb ik er een heleboel interieurvriendinnengekkies bij gekregen. Ik vind dit zo leuk. Het heeft me ontzettend veel tijd gekost maar de volhouder wint. Instagram werkt dus blijkbaar wel voor mij.

Dit was voor nu mijn eerste blog. Ik zou er nog veel meer in kunnen zetten maar wil natuurlijk ook wat bewaren voor de rest van mijn blog. En als je echt up to date wil blijven of meer van mij wilt weten check dan gewoon gezellig mijn insta feed @lifestylejunkienl of check out dit interview wat nog niet geleden van mij afgenomen is.

Liefs Marjan x

NOTE: Houd er rekening mee dat mijn blog ook af en toe affiliate links bevat, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop. Maar dat kost jou helemaal niks!

 
 
Booking.com
Vorige
Vorige

maandag, dinsdag, woensdag…